Algemeen
Hoe meld ik me aan voor een koopwoning of bouwkavel?
Je meldt je gemakkelijk aan via het aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief op deze pagina.
Let op! De inschrijfperiode is nog niet begonnen. Door je aan te melden word je via onze nieuwsbrief (per e-mail) op de hoogte gehouden voor de nieuwste ontwikkelingen binnen het nieuwbouwproject. Zodra het mogelijk is om je in te schrijven op een specifieke bouwkavel en/of nieuwbouwwoning, communiceren we dit ook via de nieuwsbrief.
Hoe blijf ik op de hoogte van het nieuwbouwproject Boschkamp Tegelen?
Gedurende het verkoopproces komt er steeds meer informatie over het nieuwbouwproject Boschkamp Tegelen beschikbaar. Om goed op de hoogte te blijven, kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief. Ga hiervoor naar ons aanmeldformulier.
Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?
Nieuwbouw heeft een aantal voordelen ten opzichte van bestaande bouw:
- Omdat de woning nieuw is, heb je geen last van achterstallig onderhoud. Ook heb je de eerste jaren weinig tot geen onderhoudskosten.
- Je kan de woning naar eigen inzicht inrichten en hoeft dus geen concessies te doen wat betreft smaak en afwerkingsniveau. Bijvoorbeeld omdat de keuken door de vorige eigenaar is geplaatst.
- Een nieuwbouwproject voldoet aan strenge duurzaamheidseisen. Je weet dus zeker dat jouw huis goed geïsoleerd is en een goed energielabel heeft. Ook is de woning voorzien van een moderne elektra- en verwarmingsinstallatie waardoor een gasaansluiting niet nodig is. Een nieuwbouwwoning is dus milieubewust en duurzaam. Hiermee bespaar je op je energielasten.
Specifiek voor koopwoningen geldt daarnaast:
- De verkoopprijs staat vast. Je weet waar je aan toe bent en hoeft je geen zorgen te maken over onderhandelen of overbieden. Wel moet je nog rekening houden met de verdere afwerking die je zelf nog moet doen. Die is goed te begroten, je komt - in tegenstelling tot de verbouwing van een bestaande woning - niet zo snel voor onverwachte verrassingen te staan.
- Een nieuwbouwwoning is vrij op naam (v.o.n.). Dit betekent dat bijkomende kosten voor de aankoop, zoals notariële kosten, btw en eventuele overdrachtsbelasting inbegrepen zijn.
- Door gebruik te maken van de mogelijkheden voor meer- en minderwerk, wordt je nieuwbouwwoning naar eigen smaak vormgegeven.
Hoe meld ik me aan voor een huurwoning?
De huurwoningen in het plan worden als het zover is aangeboden via het online woningaanbod van Antares. Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar.
Wat is een VvE en hoe werkt dit?
VvE ’t Sjpitske – Samen zorgen voor goed beheer
Voor de 14 appartementen van ’t Sjpitske wordt een Vereniging van Eigenaars (VvE) opgericht. Een VvE is verplicht bij een appartementencomplex en zorgt voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de gevels, het dak en installaties. Ook regelt de VvE de opstalverzekering en de financiële administratie.
De oprichting van de VvE verloopt via notariskantoor De Laat & Gulikers te Horst. Zodra de splitsingsakte is vastgesteld, worden alle appartementseigenaren automatisch lid van de VvE. De vereniging wordt professioneel beheerd door Moors VvE Beheer, die als beheerder de administratie en het technisch beheer voor haar rekening neemt.
Nog voordat de eerste kopers bekend zijn is Moors VvE beheer betrokken bij de afstemming van het ontwerp en brengt daar namens de toekomstige eigenaren ‘bewoonbaarheid’ en ‘efficiënte instandhouding’ in. Zijn de toekomstige eigenaren bekend dan is er een bijeenkomst met de notaris en de beheerder, de "Soesjes-bijeenkomst". Hier wordt uitgelegd wat een VvE is en wordt dit voor ’t Sjpitske meteen ingevuld. Ruim voor de oplevering wordt een eerste ledenvergadering georganiseerd. Hierin worden belangrijke onderwerpen zoals servicekosten, regulier onderhoud en het huishoudelijk reglement besproken. Tijdens de inrichting van de VvE, en ook na de oplevering, is Moors VvE beheer de vertrouwde partner waar je op terug kunt vallen.
Oprichting van de VvE
Bij de aankoop van een appartement in ’t Sjpitske word je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE wordt officieel opgericht bij notariskantoor De Laat & Gulikers te Horst. Dit gebeurt door middel van een splitsingsakte, waarin onder andere staat:
- Welke delen van het gebouw privébezit zijn en welke gemeenschappelijk bezit
- Hoe de kosten worden verdeeld onder de eigenaren
- Hoe de besluitvorming binnen de VvE verloopt
Zodra de kopers bekend zijn, wordt er een informatiebijeenkomst gehouden waarin de notaris uitleg geeft over een VvE: wat is een VvE en wat moet je samen regelen om tot goed beheer van misschien wel je duurste investering te komen. Omdat dit voor de meesten onbekende materie is, is er na de pauze met koffie en soesjes (vandaar de naam “soesjes-bijeenkomst”), tijd om samen met Moors VvE beheer door de onderwerpen te lopen. Hier is extra toelichting op de specifieke situatie en worden de keuzes gemaakt voor VvE ’t Sjpitske. Zijn er onderwerpen die meer tijd vragen dan nemen we die tijd omdat het nog even duurt voordat het gebouw wordt opgeleverd.
Wat doet de VvE?
De VvE is verantwoordelijk voor:
- het onderhoud van de gemeenschappelijke delen (dak, gevels, installaties) voor zowel de korte termijn (bijvoorbeeld schoonmaak en groenonderhoud) als de lange termijn;
- de opstalverzekering en andere gezamenlijke verzekeringen;
- het financieel beheer en de reservering voor groot onderhoud;
- het opstellen en naleven van het huishoudelijk reglement.
Vanuit Moors VvE beheer doen we dit samen met de eigenaren vanuit de gedachte dat het ons eigen complex en eigen geld is. We zoeken daarbij naar de balans tussen wat eigenaren zelf willen of kunnen doen en wat de beheerder kan toevoegen.
Professioneel beheer door Moors VvE Beheer
Om ervoor te zorgen dat de VvE goed functioneert, wordt het VvE beheer door Bouwmij Janssen al vroeg uitbesteed aan Moors VvE Beheer. Bouwmij Jansen wil bij elke projectstap afstemming met de klant. Omdat deze voor de verkoop nog niet bekend is, neemt Moors VvE beheer deze taak op zich en zijn zij voor het bouwproject het klankbord om tot een leefbaar en goed te onderhouden complex te komen. Op deze manier hebben we samen al verschillende projecten gerealiseerd waar eigenaren tot op de dag van vandaag genieten van de bereikte resultaten.
Na de initiële keuzes neemt de VvE beheerder het begeleiden van de inrichting van de gezamenlijke ruimtes en het groenplantsoen rondom het gebouw op zich. Dit gebeurt in samenspraak met de eigenaren en met de mogelijkheid om extra’s te realiseren die het een stukje mooier en eigen maken.
Na de oplevering neemt Moors VvE beheer de reguliere beheertaken op zich, zoals:
- Het beheren van de eigenarenlijst en contactgegevens.
- Het innen van de maandelijkse servicekosten.
- Het beheren van het onderhoudsplan als kompas voor het uit te voeren onderhoud en als basis voor de financiële lange termijn planning.
- Het coördineren van reparaties en onderhoudswerkzaamheden.
- Het organiseren en houden van de jaarlijkse vergadering.
- Het toezien op naleving van afspraken en het harmonieus samenleven in het gebouw.
Eenmalige bijdrage bij koop
Als onderdeel van de aankoop wordt een eenmalige bijdrage aan de VvE van € 350,- per appartement gevraagd. Hiermee worden opstartkosten en de eerste rekeningen na oplevering betaald. Dit betreft onder andere de verzekeringen en de eerste termijnen van contractueel onderhoud. Kiest de VvE ervoor om de algemene ruimte fraaier in te richten of om voorzieningen voor gemakkelijker onderhoud te laten aanbrengen, dan kan er een aanvullende bijdrage nodig zijn. Dit zal eerst in een ledenvergadering worden besloten alvorens tot uitvoering over te gaan.
Servicekosten en financiële bijdragen
Elke eigenaar betaalt maandelijks servicekosten aan de VvE. Dit bedrag wordt gebruikt voor lopende kosten, onderhoud en een reservefonds voor toekomstige uitgaven. De exacte hoogte van de bijdrage wordt tijdens de eerste ledenvergadering besproken. De inschatting komt neer op gemiddeld ongeveer € 245,- per maand (inclusief onderhoud groen rond het gebouw). Dit bedrag varieert afhankelijk van de oppervlakten van de appartementen.
Vergaderingen en besluitvorming
Minstens één keer per jaar vindt er een ledenvergadering plaats, waarin eigenaren samen beslissingen nemen over onderhoud, financiën en regels binnen het complex. Hier worden ook de begroting en toekomstplannen besproken. Het is belangrijk om deze vergadering bij te wonen omdat hier wordt besloten wat bestuur en beheerder in het komende jaar moeten uitvoeren.
Splitsingsakte, Splitsingsreglement en Huishoudelijk Reglement
Bij de oprichting van de VvE worden de volgende documenten opgesteld:
- Splitsingsakte: de juridische basis van de VvE, waarin de verdeling van het gebouw en de kosten wordt vastgelegd.
- Splitsingsreglement: de regels rondom de werking van de VvE en besluitvorming.
- Huishoudelijk reglement: praktische afspraken voor bewoners, zoals gebruik van gemeenschappelijke ruimten en regels over geluidsoverlast. Waar nodig kan dit reglement later nog worden bijgesteld.
Samen in een goede sfeer
Een huis kopen is leuk en is spannend. Zeker bij een nieuw huis komt er veel op je af. Er moet van alles worden geregeld en je krijgt het gevoel alleen maar keuzes te moeten maken. Voor de een is dit leuk voor de ander een hele opgave. Vervolgens komt de oplevering. Wordt het wel zoals het is afgesproken en wat te doen als het anders is?
Weet dat er bij projecten van Bouwmij Janssen overal in het team mensen klaar staan om waar nodig te ontzorgen. We hebben niet alles in de hand, maar kunnen wel helpen om de juiste weg te vinden. Of het nu om het appartement of om de VvE gaat, we zijn er om te ontzorgen zodat u straks met plezier terugdenkt aan deze mooie en spannende fase.
Heb je vragen of zorgen over de VvE of het oprichtingsproces? Stel ze tijdens het verkoopgesprek aan de makelaars van VeTeBe of neem voor VvE zaken contact op met Moors VvE beheer. Houd natuurlijk ook de website in de gaten voor updates!
De bouw
Wanneer start de bouw?
Vanaf het moment dat bij de gemeente alle plannen zijn goedgekeurd, kan de verkoop starten. Als de verkoop start is het wel nog even wachten op de start van de bouw.
De bouw start wanneer alle opschortende voorwaarden zijn vervuld. Denk aan een bepaald percentage kavels dat moet worden verkocht voordat de bouw start. Welke opschortende voorwaarden bij Boschkamp Tegelen van toepassing gaan zijn, kan je straks terugvinden in de koop- en aannemingsovereenkomst. Als aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, ontvangen de kopers een bericht, de zogeheten 'hoera-brief', dat de bouw kan starten!
Uit welke fasen bestaat de bouw van mijn woning?
De bouw van jouw nieuwbouwwoning kent drie fasen:
- De ruwbouwfase: in deze fase worden de fundering, constructie, muren, vloeren en het dak gebouwd.
- De afbouwfase: deze fase volgt na de ruwbouwfase. Tijdens deze fase wordt de woning afgewerkt. Denk aan de badkamer en het toilet etc. Heb jij besloten om onderdelen van deze afbouw zélf te doen? Dan wacht je daarmee tot na de oplevering.
- De opleveringsfase: in deze fase wordt naar de sleuteloverdracht gewerkt. Alle puntjes worden op de í gezet.
Wat is de Woningborg Garantie- en waarborgregeling?
Project Boschkamp wordt gebouwd met een Woningborg-certificaat. Dit betekent dat jij als koper op twee manieren beschermd bent:
- Garantie op afbouw: mocht de aannemer failliet gaan tijdens de bouw en niet meer in staat zijn om de bouw af te maken, dan gaat Woningborg op zoek naar een vervangende bouwer.
- Garantie op herstel bij gebreken na de oplevering: de garantie geldt op verborgen en constructieve gebreken aan de opgeleverde woning. De specifieke voorwaarden vind je op het certificaat of op de website van Woningborg.
Kan ik mijn nieuwbouwwoning tijdens de bouw komen bekijken?
Natuurlijk is het fantastisch om door je nieuwe woning te lopen en te fantaseren over de inrichting. Daarom wordt er bij nieuwbouw gebruik gemaakt van kijk- en inmeetmomenten. We nodigen je hiervoor uit om zo op een veilige manier onder begeleiding je woning te verkennen. In verband met je veiligheid kun je de bouwplaats alleen bezoeken tijdens deze georganiseerde kijkmomenten. Een bouwplaats is enkel toegankelijk voor volwassenen.
Het verkoopproces
Welke makelaar is bij de verkoop betrokken?
De makelaar betrokken bij dit project is VeTeBe
Ben ik verzekerd van een woning als ik me heb ingeschreven?
Nee, helaas ben je met een inschrijving niet direct verzekerd van een toegewezen woning. Bij meerdere inschrijvingen voor eenzelfde woning, wordt een woning aan één gegadigde toegewezen.
Wel kun jij je goed voorbereiden. Zorg ervoor dat je vooraf goed in kaart hebt gebracht wat jouw financiële mogelijkheden zijn en leg dit vast in een haalbaarheidscertificaat. Door te weten wat je budget is en welke woning binnen je financiële mogelijkheden ligt, is de kans kleiner dat je achter het net vist.
Hoe wordt een woning toegewezen?
Zodra de inschrijfperiode is gesloten, wordt beoordeeld welke inschrijving bij welke woningen past. Het kan voorkomen dat er voor een bepaalde woning meerdere geïnteresseerden zijn. In dat geval wordt een keuze gemaakt. Deze keuze is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het voorbehoud van financiering en de financiële haalbaarheid. Daarom is het verstandig om vooraf een haalbaarheidscertificaat in te laten vullen door je hypotheekadviseur.
Mocht jij in eerste instantie niet in aanmerking komen voor een nieuwbouwwoning, dan kom je uiteraard op de reservelijst te staan. Mocht er een koper afhaken, kun je alsnog in aanmerking komen voor een woning.
Wat is een koop- en aannemingsovereenkomst?
Bij nieuwbouw heb je vaak te maken met twee overeenkomsten: de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. De koopovereenkomst sluit je af met de ontwikkelaar en heeft betrekking op de koop van de grond. De aannemingsovereenkomst heeft betrekking op de bouw van de woning en die sluit je af met de aannemer. Het ondertekenen van deze overeenkomsten wordt geregeld door de makelaar. Daarna worden de overeenkomsten met de notaris gedeeld en die stelt een leveringsakte op. De leveringsakte, de daadwerkelijke aankoop van de grond, wordt bij de notaris getekend.
Wanneer ga ik naar de notaris?
Zodra de projectontwikkelaar en aannemer beide aan de opschortende voorwaarden uit de overeenkomsten hebben voldaan ontvang je de 'hoera-brief'. De notaris nodigt je vervolgens uit voor de afspraak. Bij de notaris wordt de akte van levering van de grond getekend. Ook wordt de eventuele hypotheek ingeschreven in het kadaster. Gefeliciteerd, vanaf dat moment ben je eigenaar van de grond en kan de bouw beginnen.
Wanneer ontvang ik de (technische) verkooptekening van mijn woning?
Zodra je een woning toegewezen krijgt, zal de makelaar je uitnodigen voor een afspraak. In deze afspraak krijg je de verkooptekeningen overhandigd. Hierin staan meer details over de woning en het afwerkingsniveau. Ook ontvang je van de makelaar de technische omschrijving en de meer- en minderwerklijst van deze woning. Natuurlijk is er tijdens deze afspraak ook voldoende ruimte voor het bespreken van je persoonlijke woonwensen. Met al deze details over de woning ben je in staat om een juiste aankoopbeslissing te nemen.
Hoe maak ik meer kans op een woning?
Iedereen heeft een eerlijke kans op een woning. De enige reden waarom iemand een betere kans heeft is de mate van haalbaarheid van de financiering en de ontbindende voorwaarden. Heb jij een voorbehoud voor financiering nodig, dan kun je jouw haalbaarheid van financiering verzekeren door een haalbaarheidscertificaat aan te leveren bij VeTeBe
Om het haalbaarheidscertificaat zo goed mogelijk in te vullen is het belangrijk dat jij tijdig in gesprek gaat met een hypotheekadviseur. Heb jij deze niet nodig? Dan kun je het certificaat zelf invullen.
DE Huurwoningen
Hoe weet ik welke huurwoning ik kan huren?
Als de bouw van de huurwoningen is gestart, kun je op deze site zien welke types er zijn en welke criteria er zijn voor inkomen en huishoudsamenstelling. Je kunt dan zelf zien welke woning bij jou past.
Op het moment dat de woningen in de verhuur gaan, komen ze in het online woningaanbod van Antares te staan. Omdat we altijd passend moeten toewijzen, kun je alléén reageren op de woningen die passen bij jouw inkomen en huishouden. De andere woningen kun je dus niet zien in het online aanbod.
Hoe kan ik reageren op woningen?
Op het moment dat de woningen in de verhuur gaan, komen ze in het online woningaanbod van Antares te staan. Als de woningen passen bij jouw inkomen en huishoudsamenstelling, kun je die dus zien en hierop reageren. Zorg er daarom voor dat je inkomensgegevens kloppen. Ook kun je in je zoekprofiel aangeven dat je een tipbericht wilt ontvangen.
Zodra de verhuur start, kondigen we dit ook aan in de nieuwsbrief en op de Facebookpagina van Antares.
Welke inkomenscategorieën zijn er voor de huurwoningen?
Deze zijn nog niet bekend. Elk jaar bepaalt de overheid opnieuw de huurtoeslaggrens. Wel is al bekend dat er 36 sociale huurwoningen komen en 6 huurwoningen in het hogere segment, dus boven de liberalisatiegrens.
Wat worden de huurprijzen?
De huurprijzen zijn nog niet bekend. Zodra deze definitief zijn, kun je deze info hier vinden.
Hoe lang moet ik ingeschreven staan om in aanmerking te komen?
Dat is lastig in te schatten. Onze ervaring is dat nieuwbouwwoningen erg populair zijn en er meestal veel mensen reageren op het moment dat ze te huur worden aangeboden. Woningzoekenden met een lange inschrijfduur komen dan als eerste in aanmerking. Schrijf je dus op tijd in!
Hoe komen de huurwoningen eruit te zien?
Zodra de ontwerpen definitief zijn en de tekeningen uitgewerkt, publiceren we op deze site alle informatie inclusief zogenoemde ‘artist impressions’.
Kan ik huurtoeslag krijgen?
Dat is afhankelijk van de huurprijscategorie, die nu nog niet bekend is. Ook hangt het af van je inkomen en huishoudsamenstelling of je voor huurtoeslag in aanmerking kunt komen.
De KOOPwoningen
Welke woningen zijn er te koop?
Het nieuwbouwproject bestaat uit verschillende typen woningen. Voor ieder wat wils. Het project zit momenteel nog in de ontwikkelingsfase. Het is dus nog niet definitief hoeveel woningen van welk type er exact worden gebouwd.
Hoe het er nu uitziet zullen de volgende woningtype worden gerealiseerd:
- tussenwoningen
- hoek(kop)woningen
- twee-onder-een-kapwoningen
- levensloopbestendige woningen, zowel rij- als twee-onder-een-kapwoningen
- vrijstaande woningen
- huurwoningen, deze worden als het zover is aangeboden via de website van Antares
Dit plan is nog niet definitief en er kunnen dus nog veranderingen plaatsvinden. Zodra het plan definitief is wordt dit in de nieuwsbrief gecommuniceerd.
Wat is meer- en minderwerk?
Een nieuwbouwwoning wordt in principe opgeleverd als basiswoning. Je kun je woning personaliseren naar jouw wensen. Om dit haalbaar te maken biedt de projectontwikkelaar samen met de aannemer meer- en minderwerk aan. Op deze lijst staan zaken die aan de woning kunnen worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanbouw, garage of meer zonnepanelen.
Ook de afwerking van de woning die je in eigen beheer doet valt onder de noemer meerwerk. Voor de geldverstrekker is het verstandig om het meerwerk te begroten in een meerwerkspecificatie.
Wie is mijn contactpersoon tijdens het bouwproces?
Na het ondertekenen van de overeenkomsten, krijg je een klantcoördinator toegewezen. Deze klantcoördinator begeleidt je gedurende het hele bouwproces, van voorbereiding tot oplevering. Hij of zij adviseert over het mogelijke meer- en minderwerk en vertaalt jouw persoonlijke wensen richting het bouwteam.
Wordt de koopwoning opgeleverd met badkamer, toilet en keuken?
Zodra de woningen in de verkoopfase zijn wordt de technische omschrijving gepubliceerd. Hierin staat het afwerkingsniveau uitgebreid omschreven.
De financiering van je koopwoning
Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?
Of je de woning kan betalen hangt grotendeels af van je inkomen, je spaargeld, een eventuele schenking en eventuele overwaarde van de huidige woning. Een hypotheekadviseur kan je helpen om dit inzichtelijk te maken. Ga op tijd in gesprek met een hypotheekadviseur om jouw financiële situatie in kaart te brengen.
Wanneer moet ik mijn financiering rond hebben?
Na het ondertekenen van de overeenkomsten kun je de hypotheek aanvragen. Vanaf het tekenen heb je twee maanden te tijd om een hypotheek rond te krijgen. Dit staat beschreven in de ontbindende voorwaarden in de koop- en aannemingsovereenkomst. Vanaf het moment dat de bouw definitief doorgaat is het belangrijk om de hypotheek definitief rond te hebben. Je wordt dan uitgenodigd om de leveringsakte van de grond bij de notaris te tekenen.
Ook al start je pas na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst met de hypotheekaanvraag, het is wel van belang dat je vooraf goed weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Ga daarom tijdig in gesprek met een hypotheekadviseur. Deze kan jou precies vertellen hoe veel jij kan lenen zodat jij gericht jouw nieuwe huis uit kan kiezen. Heb je nu een eigen woning? Laat vrijblijvend een makelaar langskomen voor een waardebepaling van je woning.
Als ik mijn financiering niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?
In de overeenkomsten is een ontbindende voorwaarde opgenomen voor het rondkrijgen van de hypotheek. Mocht de hypotheekadviseur alles hebben geprobeerd, maar lukt het helaas toch niet om de hypotheek rond te krijgen? Dan kun je binnen een bepaalde termijn en onder de in de overeenkomsten genoemde voorwaarden de overeenkomst ontbinden.
Om ontbinding te voorkomen is het van belang dat je vroegtijdig, samen met een hypotheekadviseur gaat kijken naar de financiële mogelijkheden.
Wanneer begin ik met betalen?
De totale vrij op naam koopsom van een woning uit een nieuwbouwproject bestaat uit twee delen: de kosten van de grond met planontwikkelingskosten en de aanneemsom. De kosten van de grond met planontwikkelingskosten betaal je direct wanneer je bij de notaris de leveringsakte tekent. De aanneemsom betaal je in termijnen (uit een bouwdepot). De momenten van betaling vind je terug in de overeenkomsten.
Koop jij een woning wanneer de bouw al is begonnen? Dan betaal je bij de notaris de kosten van de grond met planontwikkelingskosten en het deel van de aanneemsom wat al gebouwd is. Daarnaast betaal je aan de projectontwikkelaar, indien van toepassing, bouwrente.
Wat is een haalbaarheidscertificaat?
Een haalbaarheidscertificaat geeft een indicatie van je budget en (indien van toepassing) de haalbaarheid van een financiering voor een nieuwbouwwoning op Boschkamp Tegelen. Je vult deze samen met je hypotheekadviseur in. Het doel van het certificaat is tweeledig:
- Teleurstelling achteraf zoveel mogelijk voorkomen. Denk hierbij aan het niet rond krijgen van een financiering waardoor de koopovereenkomst uiteindelijk ontbonden moet worden.
- Door het risico op ontbinding van koopovereenkomsten te beperken, zorgen we ervoor dat de verkoop van woningen op Boschkamp Tegelen vlot verloopt. Zo loopt de start van de bouw geen vertraging op.
Heb jij geen hypotheek(adviseur) nodig? Dan vul je het certificaat zelf in.
Wil jij samen met een financieel adviseur het haalbaarheidscertificaat invullen en ontvangen? Neem dan contact op met VeTeBe
Wat is bouwrente?
Stel, de bouw is al begonnen, maar een aantal woningen zijn nog niet verkocht. Dan worden die woningen toch al gebouwd door de projectontwikkelaar. Bij de woningen die nog niet verkocht zijn, schiet de projectontwikkelaar de kosten van de grond, de planontwikkeling en de bouwtermijn(en) voor.
Besluit jij later alsnog een woning te kopen en de bouw is al gevorderd, dan wordt er een rente gerekend over het bedrag wat de projectontwikkelaar heeft voorgeschoten. Deze rente noemen we bouwrente.
Bouwrente kan en mag je in de meeste gevallen meefinancieren in je hypotheek.
De oplevering
Wat is een vooroplevering?
Een vooroplevering (ook wel voorschouw genoemd) vindt enkele weken vóór de eindoplevering plaats. Tijdens de vooroplevering loop je samen met de aannemer door jouw woning om onder andere het meer- en minderwerk te beoordelen. Als hier actiepunten uit voortkomen, probeert de aannemer deze zoveel mogelijk op te lossen voor de definitieve oplevering.
Hoe verloopt de definitieve oplevering?
Tijdens de definitieve oplevering loopt de aannemer samen met jou nog eenmaal door je nieuwe woning om te kijken of alles correct is uitgevoerd. Je kan hierbij de hulp inschakelen van een onafhankelijke bouwkundige, bijvoorbeeld via Vereniging Eigen Huis. Samen bekijk je de binnen- en buitenkant van de woning. Eventuele onvolkomenheden en beschadigingen verwerken we in het ‘opleverrapport’. In dit opleverrapport vind je ook belangrijke adviezen die de aannemer tijdens de oplevering toelicht. Aan het eind van de oplevering teken je samen met de aannemer het proces-verbaal van oplevering.
Wanneer wordt mijn woning opgeleverd?
De opleverdatum is nog niet bekend. Zodra er meer bekend is over de planning, stellen wij je hiervan op de hoogte.